Sain alkuvuodesta valmiiksi ison hardangerliinan, koko on n. 1 m x 1 m. Kuvat jäivät silloin ottamatta, kun oli muutto- ja vauvahässäkkää. Tätä liinaa tehtiin pitkään ja hartaasti (siis useampi vuosi), ja välillä jo epäilin, että ei taida valmistua ollenkaan.

Liinaa olen käyttänyt yhden ainoan kerran Toukan kastejuhlissa ja kyllähän se oli kaunis! Pakanan poikanen meinas kuitenkin pyrkiä pintaan kastejuhlien jälkeen, kun tajusin, että pappi oli tiputtanut steariinia keskelle liinaa. Tahrahan siitä jäi - ja edelleenkin riepoo niin vietävästi.

***

I finished this hardanger tablecloth in the beginning of the year. I just realized that I hadn't taken any pictures of it, because of all the fuss about moving and our new born baby. I had been making this tablecloth for such a long time (for years that is) that I actually thought at one point that it would never get finished.

I have used the tablecloth once at our son's christening and it looked very beautiful! My pagan side almost surfaced after the party when I realized that the priest had dropped some candle wax on the cloth. Yes, it did stain and I'm still really annoyed.


IMG_3685.JPG

IMG_3687.JPG

IMG_3681.JPG